jueves, 27 de mayo de 2010

Sánchez-Camacho demana que el Parlament ampliï la comissió d’investigació per abordar el cas Pretòria

Sánchez-Camacho demana que el Parlament ampliï la comissió d’investigació per abordar el cas Pretòria

 Demana que l’Oficina Antifrau cooperi amb la comissió d’investigació parlamentària i elabori dictàmens sobre possibles destinacions irregulars de fons públics i beneficis privats de la condició de càrrec públic

 Adverteix a Montilla que “ja no pot amagar-se més, perquè el cas Pretòria està esquitxant de manera directa al Govern de la Generalitat” i exigeix a Mas que “doni explicacions sobre el seu grau de coneixement de les actuacions de Prenafeta i Alavedra”

 Assegura que CiU, amb la seva abstenció a la retallada social del Govern del PSOE, “està salvant Zapatero de les eleccions anticipades”



25.10.05.- La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat avui que el Parlament ampliï l’objecte d’investigació de la comissió d’investigació per tal d’abordar el cas Pretòria. Així mateix, ha demanat que l’Oficina Antifrau cooperi, tal i com preveu la llei, amb la comissió d’investigació parlamentària i elabori dictàmens sobre possibles destinacions irregulars de fons públics i beneficis privats de la condició de càrrec públic.
Segons Sánchez-Camacho, el president de la Generalitat, José Montilla, “li ha volgut treure ferro a aquest qüestió, però ja no pot amagar-se més, perquè aquest cas de corrupció està esquitxant de manera directa al Govern de la Generalitat; Montilla a de donar explicacions clares sobre el cas Pretòria, tant en la seva condició de president de la Generalitat com de primer secretari del PSC”. La presidenta del PPC ha assenyalat que “l’exercici de transparència ha de ser absolut: hem conegut dades que poden implicar de manera directa o indirecta a consellers i altres càrrecs del Govern de la generalitat, així com de responsables d’administracions municipals”. “El tràfic d’influències és gravíssim, així com la incidencia de les persones imputades en alts càrrecs de la Generalitat i les administracions locals”, ha afegit.

Així mateix, Sánchez-Camacho ha fet referència també a la part del sumari que afecta a CDC i ha advertit que “és molt greu i Mas ha de donar explicacions de quin era el seu grau de coneixement de les actuacions que estaven portant a terme Prenafeta i Alavedra”.

CiU SALVA ZAPATERO DE LES ELECCIONS ANTICIPADES

Per altra banda, la presidenta del PPC s’ha referit a la votació que avui s’ha produït al Congrés i que, gràcies a l’abstenció de CiU, ha donat llum verda a la retallada social de Zapatero. Segons Sánchez-Camacho, “avui Zapatero tenia la legislatura pendent d’un vot, està en el moment més dèbil dels seus sis anys de govern i CiU, Mas i Duran, són els que han salvat Zapatero de les eleccions anticipades”.

En aquest sentit, ha assegurat que “Mas haurà de donar explicacions als milers de pensionistes catalans, als treballadors públics i a les famílies catalanes de perquè permet que Zapatero segueixi sent president del Govern d’Espanya”. “Denunciem novament el doble llenguatge de CiU: per una banda, demanant ara fa pocs dies que substituïssin a Zapatero o que hi hagués una moció de censura; per l’altra, avui que tenia una oportunitat per forçar que se celebressin eleccions anticipades, CiU ha Salvat a Zapatero in extremis”, ha conclòs.

No hay comentarios: